lunes, 3 de junio de 2013

Educar no és donar carrera per viure, sinó temperar l'ànima per a les dificultats de la vida.

Educar no és donar carrera per viure, sinó temperar l'ànima per a les dificultats de la vida.
(Pitàgores)

Què volem els pares per als nostres fills?

Que siguin feliços
Que siguin persones responsables
Que prenguin decisions encertades
Que es converteixin en adults independents
Els nostres adolescents són vulnerables (com també ho vam ser nosaltres) i necessiten sentir-se acceptats en un moment de les seves vides en el qual es fan moltes preguntes per a les quals no troben resposta. En aquesta etapa, a més, se senten tremendament incompresos pels seus pares que han passat de ser superherois a gairebé enemics.

Volen ser independents però es troben totalment desorientats. Necessiten viure intensament el seu present a la vegada que dissenyen el seu futur.

Es mengen el món, necessiten conèixer, experimentar i no sempre trien camins recomanables. El que no vol dir que no puguin equivocar ja que gairebé és l'única manera d'aprendre.

Educant amb valors aconseguirem desenvolupar l'autoconfiança per tal que siguin capaços de prendre decisions, assumir responsabilitats i expressar els seus punts de vista per impopulars que siguin defensant el que consideren correcte.

RALPH EMERSON va dir: La confiança en un mateix és el primer secret cap el èxit.

Thomas Edison estava inventant la bombeta. Després de "fracassar" moltíssimes vegades fins a trobar el material adequat per el filament, abans que acabés triomfant amb el tungstè, un amic li va preguntar:

- No et desanimis amb tants fracassos?

I ell va respondre:

- No són fracassos, són revelacions que em reflecteixen qual ha de ser el meu proper pas.

Dediquem l'esforç i el temps que necessiten per tal que descobreixin les seves pròpies passions, perquè dissenyin el seu camí. No creuen que és una cosa summament important com per deixar-lo a l'atzar?

Probablement vostès hagin passat per diversos bancs a la recerca de la millor hipoteca; hagin visitat cases i cases fins a descobrir la ideal, hagin anat a diferents concessionaris abans de decidir-se per un model concret de cotxe, i potser inverteixen temps i esforç en anar a diferents supermercats a la recerca de la MILLOR oferta, i / o el MILLOR preu.

El futur dels nostres fills, dels teus fills, mereix menys?

No hay comentarios:

Publicar un comentario