jueves, 31 de octubre de 2013

El mètode definitiu per tenir fills lectors

L’impuls de la lectura, una prioritat


L’impuls de la lectura esdevé un objectiu estratègic de la millora de l’èxit escolar.
Si, des de casa, voleu treballar aquests hàbits de lectura, us recomanem que llegiu el llibre “El mètode definitiu per tenir fills lectors” de Joan Carles Girbés.

La Fundació Jaume Bofill és una entitat que treballa per reduir les desigualtats socials, essencialment amb la promoció de l'educació i de la cultura. Ara, en col·laboració amb La Caixa, ha engegat un ambiciós projecte de reducció del fracàs escolar entre l'alumnat del 2n cicle de Primària mitjançant el foment de la lectura (en concret, de la comprensió lectora).
LECXIT s'ha implantat ja durant aquest curs en 10 centres pilot de Catalunya. Però les accions de conscienciació i d'actuació pedagògica no es redueixen a les escoles, sinó que treballen de manera integral l'ecosistema dels infants per aconseguir la implicació no només del centre escolar, sinó també de l'alumnat, la família i l'entorn. I cadascun d'aquests àmbits està dotat amb recursos específics, que tenen com a eix vertebral el suport de nombrosos voluntaris. 
 
 El mètode definitiu per tenir fills lectors, prometem consells i receptes miraculoses per garantir l'èxit escolar, però en realitat (com comprovareu, si el llegiu) apuntem quatre possibles passos per promoure amb garanties la lectura en l'àmbit familiar:
Pas 1 – Estimem els llibres i la lectura
Pas 2 – Donem exemple
Pas 3 – Triem el llibre adequat
Pas 4 – Despleguem els nostres encants
Sembla senzill, veritat? I potser ho és!

Aquí el teniu: 

No hay comentarios:

Publicar un comentario